Szakmai nap – közgyűléssel

2017. június 29-én, pénteken 10 órától tartjuk éves közgyűlésünket egy szakmai nappal egybekötve, melyre várjuk a Tanács tagszervezeteinek és más (társ-)tehetségsegítő tanácsoknak a képviselőit, valamint minden érdeklődőt.

Helyszín: Szarvas, Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda.

A program tervezett témái:

 1. Beszámoló a Tanács 2016/2017. évi tevékenységeiről, pályázati programjairól
 2.      Beszámolók a Tanács hatókörében megvalósult tehetséggondozó programok tapasztalatairól, tevékenységeiről (a helyszíni 5-15 perces előadások mellett várjuk a kvtt.huhonlapra felrakható anyagokat is),
  • Murvai József: NTP-MTTD-16-0195 kódszámú, Learning by doing – Cselekedve tanulni című pályázati program bemutatása
  • Bagolyné Szűcs Andrea, Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Fürkész Központi Tagóvoda : Óvodai tehetséggondozó műhelyek
  • Kőrösi Tibor, KVTT: Körös körül a világ – a KVTT közös tehetséggondozó programja (MTTD-HTT-16-0028)
 3.   A következő tanévi program előzetes felvázolása, ötlet- és javaslatgyűjtés, a Tanács következő évi pályázati programjában való részvétel megbeszélése
 4.      A Magyar Tehetséggondozó Társaság szeptember 22-23-án, Szarvason rendezendő, 28. Országos Konferenciájának előkészületei, tervezett programja, a megvalósítás Tanács általi támogatásának megbeszélése
 5. Szekciómegbeszélések igény szerint (pl. természettudományi, óvodai, nyelvi, informatikai… stb.), együttműködések kialakítása (két- és több oldalú, tehetségpontok közötti együttműködések…)
 6. Társ Tehetségsegítő Tanácsok bemutatkozása (Dél-Békési TST, Mezőkovácsházi TST ….)
 7. egyebek…

A végleges programterv kialakításához várjuk a javaslatokat, igényeket.

 • A 2. pontban lehetőséget biztosítunk a szervezetek saját programjainak rövid bemutatására, ez lehetőség a pályázati programok nyilvános megjelenítésére, disszeminációra, tudásmegosztásra (akár pedagógus minősítéshez is beszámíthatóan).
 • Az 5. pontban: általános és konkrét tartalmú együttműködések előkészítésére és aláírására is lehetőség lesz akár a Tanáccsal, akár más tehetségpontokkal, illetve az elmúlt évi programban résztvevők számára igazoljuk a tényleges együttműködést.
 • A programban való részvétel, a tehetségpont képviselőjének megjelenése vagy aktív részvétele a tehetségpontok minősítéséhez, akkreditációjához is megfelelő, dokumentált lehetőség.

 

Kérem, hogy e-mailben jelezzétek a részvételi szándékot: milyen programot szeretnétek bemutatni, hány fő várható az adott szervezettől – ugyanis a vendéglátást (bekészítés, ebéd), és a végleges programot ennek megfelelően készítjük elő.

Comments are closed